Debito – inkasso på den fede måde

Inkassofirma eller inkassoadvokat?

Det er aldrig fedt når en kunde ikke betaler dig for det arbejde du har udført og den faktura du har sendt kunden. I sådan tilfælde kan inkasso være en god idé, men hvor skal man starte? Skal man egentlig vælge et inkassofirma, en inkassovirksomhed eller skal man vælge en inkassoadvokat? Og hvad er egentlig forskellen på en traditionel advokat og en inkassoadvokat?

Debito er en online platform til inkasso, hvor du hverken skal vælge om du skal bruge et inkassofirma eller en inkassoadvokat, men hvor Debito online vælger hvor din inkassosag skal køres. Det betyder med andre ord, at de udvælger den rette løsning til din sag og dine skyldnere. Det setup har skabt en succesrate på 86% for alle Debito’s kunder, og dermed løses over 8 ud af 10 af alle sager med succes.

Debito er på den måde hverken et inkassofirma eller en inkassoadvokat, men går ud på vegne af dig og vælger den partner der er den rette for netop din sag. På den måde skal du ikke selve vælge om du skal bruge en advokat eller et inkassofirma til din sag. Debito er online, og du kan både oprette og følge dine sager online ganske gratis.

Men hvad koster det?

Debito er i udgangspunktet gratis inkasso at bruge og oprette – helt uden omkostninger og udgifter for dig, hvis din sag ikke løses. Debito har ingen opstartsudgifter, løbende abonnementer eller skyhøje priser. Det koster kun 10 procent af det opkrævede beløb af køre en inkassosag hos Debito, og løses sagen ikke har det været 100 procent uden udgifter og omkostninger for din virksomhed – med andre ord, 100 procent gratis inkasso. Men forbered dig, mere end 8 ud af 10 sager løses, så forbered dig på at skulle betal 10 % af det indkasserede beløb.

Gratis inkasso

Debito kan hjælpe med hele processen fra start til slut i din sag. Debito sender altid en rykker, altså en rykkerskrivelse ud pålagt et rykkergebyr på 100 kroner. Betales denne rykkerskrivelse ikke, udløser det en inkassovarsel, ligeledes med 100 kroner pålagt, som en anden rykker. Herefter begynder de egentlige handlinger med inkasso. Her pålægges inkassosalær (inkassoomkostninger) ud fra sagens størrelse. Hvis skyldner, også kaldet debitor, ikke dette, så begynder udringning og RKI ud mod skyldner. Når en skyldner står registreret i RKI kan skyldner hverken oprette eller tegne abonnementer eller lignende og mange virksomheder har mulighed for helt eller delvist at afskære skyldner for at blive kunder i deres forretning. Blandt andet banker, forsikringsselskaber og teleselskaber gør stort brug af RKI, hvilket ofte medfølger at skyldner hverken kan optage lån i banken, tegne en ny forsikring eller tegne et mobilabonnement.

I denne fase løses langt de fleste sager, men skulle det mod forventning ikke ske, så har Debito mulighed for at tage sagen helt til fogedretten, hvor man har mulighed for at få rettens ord for at debitor skylder det det omhandlende beløb. Fogedretten har mulighed for at tage udlæg i skyldners aktiver, så som bil, båd, hus eller andet. Man har ligeledes mulighed for at begære en skyldner konkurs, det gælder både private og erhverv, men sker heldigvis yderst sjældent.

Debito kan med andre ord tage dig og din sag hele vejen – fra første rykkerskrivelse hele vejen til fogedretten. Uanset hvor langt sagen går i den udenretlige inkassofase, koster det kun 10 procent af det indkrævede beløb. Skal sagen gå hele vejen i fogedretten vil det medføre udgifter til fogedretten, typisk på 750 kroner, et såkaldt fogedretsgebyr. Dette skal alle betale, uanset om din sag køres hos en inkassoadvokat eller et inkassofirma, også hos Debito.

Danmarks 5. største bank i ryggen

Debito har på mange måder revolutioneret inkassobranchen og vendt op og ned på den måde vi tænker inkasso på i dag. Den rejse valgt Danmarks 5. største bank, Spar Nord Bank, at være med på, og valgte i 2018 at investerer et større millionbeløb i virksomheden Debito, der dermed kastede for alvor kastede sig ind i kampen om at gøre inkasso endnu nemmere, endnu billigere og langt bedre end de klassiske inkassoadvokater og inkassovirksomheder kan gøre alene.

Udgivet i Business-Nord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *